Waarom je een rvs-theefilter moet gebruiken...

Het gebruik van losse thee is goed voor het milieu én voor jezelf. De voorverpakte thee heeft vaak plasticdeeltjes in de zakjes. Deze plastic deeltjes worden vervolgens zowel in de thee losgelaten als bij het groene afval gegooid. Door het gebruik van een rvs-theefilter zorg je dat je geen plastic binnenkrijgt en er geen plastic in het milieu komt. Wil jij weten hoe het werkt?

De meeste theepotten hebben geen ingebouwde filter. Hierdoor gebruik je theefilterzakjes. Deze theefilterzakjes geven de thee meestal niet genoeg ruimte om alle smaak en antioxidanten af te geven. Dit komt omdat theebladeren tot wel drie keer groter kunnen worden. Met een rvs-theefilter los je beide problemen in een keer op. Je draagt jouw steentje bij aan het milieu én zorgt goed voor jezelf.

Je kan de rvs-filter ook gebruiken als zeef in plaats van filter. Door de losse theebladeren in een kop te doen met kokend water geef je de thee de maximale ruimte. Dit zal resulteren in een thee met antioxidanten en volle smaak. Op het moment dat je de thee inschenkt kan je dit door de filter doen. Hiermee filter je alle thee eruit en hou je een aftreksel over die vol antioxidanten zit, ook is de smaak optimaal.

Gebruik dus altijd een rvs-theefilter voor je losse thee. Op deze manier voorkom je dat er plastic in het milieu komt en zorg je ervoor dat je maximaal van je thee kan genieten. Voor de beste rvs-theefilter klik je hier.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd