Welke weg legt jouw thee af?

Vroeger duurde het vijftien tot achttien maanden om ladingen thee vanuit China en Java naar Londen te verschepen. Vanwege de spannende reis van het product kreeg thee veel publiciteit. Tegenwoordig legt thee een relatief saaie en simpele weg af. Het gaat van de plantage naar de haven in grote containers. Voorzichtige behandeling en droge, veilige opslag zijn echter nog steeds cruciaal. Weet jij wat er gebeurt van de teelt en bewerking tot het versturen naar de consument?

Tegenwoordig wordt een deel van de thee op een openbare veiling geveild. Tijdens de veiling krijgt de voornaamste theekoper een proefmonster van de thee. Als de thee de koper bevalt dan biedt de koper op de batch. Op deze manier wordt er soms wel tot 2.500.000 kg thee verkocht op een dag. De koper verstuurt de thee heel de wereld over naar andere importeurs. Bij Brewr hebben we direct contact met de boer, zodat wij de boer een eerlijke prijs kunnen betalen en een grote invloed op de kwaliteit hebben.

Nadat de thee is aangekomen wordt de thee verwerkt en krijgt het de speciale smaken. De smaken thee kunnen verschillen van perzik tot vanille of van kamille tot kaneel. Als de smaken zijn samengesteld, wordt de thee voor de laatste keer geproefd. Als de thee goedgekeurd is, is het klaar om verzonden te worden naar de klant. Binnen een jaar moet de thee verstuurd zijn, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt 

Er gebeurt dus veel met de thee nadat het de plantage verlaat. Brewr onderscheidt zich door biologische thee te produceren én de boer een eerlijke prijs te betalen. Op deze manier kunnen wij eerlijke thee verkopen en de hoge kwaliteit waarborgen. Wil jij ook onze thee proberen? Ga dan naar onze collectie of mail naar contact@brewrtea.com.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd