Weet jij wat je drinkt?

Er zijn zoveel verschillende soorten thee die allemaal hun eigen smaak hebben dat het vaak lastig kiezen is. Je hebt zwarte thee, groene thee, witte thee, rooibos thee, kruidenthee, fruit thee en nog vele andere smaken. Het geheim van de verschillende smaken zit hem in de bewerking van de thee. Weet jij hoe ze thee bewerken?

Vroeger dacht men dat groene thee en zwarte thee niet van dezelfde plant kwamen. Echter komen beide soorten van dezelfde plant, de camellia sinensis. Het verschil tussen beide smaken zit in de bewerking van de thee. Wereldwijd zijn er meer dan 3000 verschillende theeën.

Witte thee kan maar op een kleine schaal worden geproduceerd. De productie van witte thee gebeurt vooral in China (oorspronkelijk in de regio van Fujian) en Sri Lanka. De thee wordt geplukt voordat ze opengaan. Daarna wordt de thee verflenst om het natuurlijke vocht te laten verdampen. Als laatste wordt de thee gedroogd. De thee, die inmiddels is gaan krullen, hebben een witte kleur. Wanneer de thee wordt gezet, geeft het een zeer licht aftreksel.

Groene thee wordt van oorsprong ‘ongefermenteerde’ thee genoemd. De versgeplukte bladeren worden verhit om de oxidatie/fermentatie tegen te gaan die het blad doet rotten. In China wordt de thee op veel plaatsen met de hand bewerkt, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt. De thee wordt daarna uit elkaar gelegd, snel omgeschept en opgerold. Na een tijdje wordt de thee weer aan hetzelfde proces onderworpen. Op deze manier krijgt groene thee haar zachte smaak.

Zwarte thee krijgt ongeveer hetzelfde proces, maar alles duurt langer. Ze worden langer gerold, gefermenteerd en gedroogd. Meestal wordt dit proces machinaal uitgevoerd, maar bij Brewr gebeurt dit met de hand. Dat komt omdat de kwaliteit op deze manier hoger is. Door het gebruik van de originele methode garanderen wij de beste kwaliteit.

Er zijn dus verschillende manier van bereiden van thee. Ben jij benieuwd welke thee jij lekker vindt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail naar contact@brewrtea.com. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd