Wat is het verschil tussen normale thee en losse thee?

‘Theekenner sinds 1887’, ‘Lekker Fris!’ en ‘Direct from the teagarden to the teapot’. Het zijn de slogans van de drie grootste theemerken. De thee komt van plantages waar de boer hard moet werken voor weinig geld, alles gebeurt machinaal en draait puur om de winst. Deze drie merken verkopen allemaal normale thee. Maar wat bedoelen we met normale thee?

Normale thee is in essentie het afval van losse thee. Alles wat op de grond ligt, uit de batches wordt gefilterd of kapotgaat tijdens het proces is normale thee. Deze thee krijgt een enorme aromatische boost, waardoor de thee lekker gaat ruiken. De thee mist echter alle gezondheidsvoordelen. Er zitten weinig tot geen antioxidanten in de thee, iets wat losse thee wel heeft.

Losse thee is de hoogste kwaliteit thee. Bij Brewr wordt de biologische thee op de traditionele wijze met de hand geplukt en met liefde verwerkt. Losse thee in het algemeen geniet van antioxidanten en natuurlijk aroma. Vergeleken met normale thee is losse thee vele malen beter.

Ga dus altijd voor losse thee, zeker als je een echte liefhebber bent. Het beste is om thee met een rvs-theefilter te zetten. Op deze manier krijgt de thee genoeg ruimte om water ertussen te laten. Daarnaast kan de thee genoeg smaak en antioxidanten afgeven. Klik hier voor de lekkerste losse thee!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd